IP Phone و مزایای استفاده از تلفن های آی پی

IP Phone و مزایای استفاده از تلفن های آی پی

IP Phone و مزایای استفاده از تلفن های آی پی

در این مقاله قصد داریم در رابطه با تلفن های آی پی و مزایای استفاده از آن در کسب و کارها توضیح دهیم در ادامه با ما همراه باشید .

IP Phone و مزایای استفاده از تلفن های آی پی

IP Phone و مزایای استفاده از تلفن های آی پی

تلفن های تحت شبکه یا آی پی  فون به تلفن هایی گفته میشود که در شبکه های ویپ استفاده میشود این تجهیزات با پشتیبانی از پروتکل SIP ، قابلیت تماس و انتقال صدا و تصویر را بر بستر شبکه ی IP همچون اینترنت، برای کاربران فراهم می سازند. در ادامه به بررسی مزیت های استفاده از این تلفن ها اشاره میکنیم.

مزایای استفاده از تلفن های آی پی :

۱٫ قابلیت نصب راحت و آسان :

تلفن های آی پی به محض متصل شدن به شبکه تنظیمات را یه صورت خودکار از طریق IPPBX دریافت میکنند که از اتلاف وقت جلوگیری میشود.

۲٫ نیازمند سیم کشی دوباره نیستند :

در اداراتی که شبکه داخی LAN وجود دارد تلفن شبکه را میتوانید بدون نیاز به کابل کشی مجدد با همان کابل به شبکه جدید متصل کنید به همین دلیل معمولاً دو پورت شبکه تعبیه شده است.

۳٫ دارای کیفیت بالا :

تلفن های قدیمی یا سنتی به دلیل زیرساخت های قدیمی و استهلاک سیم تلفن ها صدا همراه با نویزهای آزاردهنده همراه بود در صورتی که  تلفن های تححت شبکه یا IP سیگنال را به صورت دیجیتال دریافت و ارسال میکنند و دارای کیفیت بالاتری نسبت به تلفن های سنتی هستند ضمناً امکان تنظیم خودکار کیفیت، بر اساس میزان پهنای باند شبکه نیز وجود دارد.

۴٫ قابل جابجایی بودن :

چنانچه تمایل به عوض کردن اتاق کار خود داشتید به راحتی میتوانید اتاق خود را با تلفن خود جابجا کنید بدون نیاز به تغییر دادن شماره داخلی یا تنظیمات تلفن.

۵٫ دارای امکانات فراتر خواهید بود :

تلفن های ویپ نسبت به تلفن های قدیمی و آنالوگ دارای امکانات فراتری میباشند در ادامه به بررسی ویژگی های تلفن های آی پی میپردازیم .

امکانات و ویژگی های تلفن های IP :

منشی تلفنی گویا

تنظیم اعت اداری

دفترچه تلفن

لیست سیاه

انتظار، ارسال و انتقال مکالمه

گزارشگیری

پاسخگویی چندین شماره ی داخلی با یک تلفن

برقراری تماس کنفرانس صوتی

امکان نگه داشتن تماس، قطع صدا، پاسخگویی خودکار و تماس مجدد

امکان ضبط مکالمه و صندوق صوتی

نشانگر وضعیت آزاد یا اشغال بودن داخلی های دیگر

امکان ارسال کردن پیامک

مدیریت تنظیمات از طریق پنل تحت وب

امکان بلک لیست یا لیست سیاه یا مزاحم نشوید .

انتخاب ملودی و تن صدای زنگ

قابل وصل شدن به هدست

بکارگیری برای اینترکام و پیجینگ

و …

معایب تلفن های آی پی

وابستگی به برق

وابستگی به شبکه

کاربری های مختلف :

تلفن های کارشناسی : این نوع تلفن ها دارای امکانات کمتر ویژه برای کارمندان میباشد و دارای قیمت پایین تری هستند.

انواع تلفن گرند استریم کارمندی به همراه مشخصات فنی

تلفن های اپراتوری : این نوع تلفن ها ویژه منشی ها، کارشناسان مرکز تماس و مسئولین دفتر مدیرعامل که معمولاً نیاز به دسترسی آسان تری به تمامی داخلی ها دارند هستند .

تلفن های مدیریتی : این تلفن ها ویژه روسا و مدیران شرکت ها و سازمان ها که در وهله اول بسیار شکیل و زیبا بوده و همچنین دارای امکانات منحصربفری نیز هستند میباشد.

تلفن های تصویری : ویدیو فون برای برقراری تماس ها و کنفرانس های تصویری بین کاربران یک سازمان یا شرکت مورد استفاده قرار می گیرد.

انوع تلفن های تحت شبکه :

تلفن های آی پی باسیم : رایج ترین مدل آی پی فون ها، مدل های با سیم هستند که از طریق کابل شبکه و پورت RJ45 به شبکه ی IP متصل می شوند.

تلفن های آی پی بدون سیم : این نوع تلفن ها نیز دو نوع میباشند:

۱٫ وای فای (Wi-Fi):

هر دستگاه تلفن به صورت مستقل از طریق WiFi به Access Point یا دستگاه وایرلس مادر، به شبکه متصل می شود. از مزیت های آن می توان به امکان جا به جایی راحت برای کاربر اشاره کرد. البته افت سیگنال و اختلال در مکالمه در زمان جا به جایی میان AP ها، از معایب این مدل از تلفن های ویپ به شمار می رود.

۲٫ دِکت (DECT):

این مدل از تلفن های بی سیم، جهت ارتباط از استاندارد DECT بهره می برند؛ به عبارت دیگر ارتباط تلفن ها با دستگاه مادر از طریق DECT برقرار شده و دستگاه مادر از طریق کابل به شبکه متصل می شود. این فناوری، در تعداد اتصال تلفن ها به یک دستگاه مادر و محدوده تحت پوشش، محدودیت دارد.

  • یو اس بی (USB): این مدل از تلفن شبکه از طریق پورت USB به کامپیوتر متصل شده و دیگر نیازی به کابل شبکه ندارند.
  • تلفن نرم افزاری (Softphone): نوع نرم افزاری تلفن های VoIP می باشد که بر روی کامپیوتر و موبایل نصب شده و نیاز به سخت افزار جانبی خاصی ندارند. از مشهورترین سافت فون ها می توان به Zoiper, Eyebeam, Linkus, 3CX و… اشاره نمود.

مدل های تلفن های آی پی :

Cisco (سیسکو)

Akuvox (آکووکس)

Avaya (آوایا)

Mitel (مایتل)

Polycom (پولیکام)

Sangoma (سنگوما)

Snom (اسنوم)

Yealink (یلینک)

IP Phone و مزایای استفاده از آن

بر خلاف تلفن های قدیمی که برق مورد نیاز آن ها از طریق کابل مخابراتی دریافت می شد، IP Phone ها برای روشن شدن، می بایست به برق شهری متصل گردند. البته قابلیت مهمی به نام PoE در برخی از تلفن های تحت شبکه تعبیه شده که به وسیله آن تلفن های ویپ قادر خواهند بود برق خود را تنها در بستر کابل شبکه و با اتصال به سوییچ از نوع PoE دریافت نمایند. از طرفی در بسیاری از سازمان ها، برق اضطراری یا همان UPS در نظر گرفته شده است که در این صورت این وابستگی رفع می گردد.

 

نظرات بسته شده اند